Objavljeno Komentiraj

Započeo projekt „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟

projekt učinkoviti ljudski potencijali ljekarna fettLjekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟  u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika te zaposlenika zdravstvenih ustanova o prevenciji metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika, naročito na ruralnom području. Svjetska zdravstvena statistika ukazuje na povećanje broja stanovnika koji su u riziku od metaboličkog sindroma i kardiovaskularnih bolesti. Zdravstvena ustanova Ljekarna Fett uočila je velike mogućnosti unapređenja zdravstvene skrbi te u partnerstvu s domovima zdravlja želi povećati dostupnost edukacija za zdravstvene djelatnosti o važnosti prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih bolesti. Projektom će se povećati znanje različitih zdravstvenih djelatnika na području Virovitičko-podravske županije putem 22 edukativna događanja, a putem Nacionalnog interdisciplinarnog stručnog skupa uspostaviti će se suradnički odnos ljekarničkih i liječničkih timova.

Ovaj projekt će pridonijeti unaprjeđenje suradnje između ljekarničkih i liječničkih timova te njihovog profesionalnog razvoja u području prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanju kardiovaskularnih rizika, kako bi se u budućnosti podignula kvaliteta pružanja zdravstvene usluge i brige za pacijente.

europski socijalni fond ljekarna fett

Objavljeno Komentiraj

Popusti u ožujku 2020.

popusti u ožujku u ljekarni

02.-31.03. Nano tlakomjeri, inhalatori i toplomjeri  -15 %

02.-14.03. Omron inhalatori  -15 %

06.03. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene, Ducray, Elancyl, Klorane  -15 %

09.-11.03. Dietpharm proizvodi -20 %

09.-11.03. Odabrani Biovitalis proizvodi  -15 %

12.-14.03. Dani Natural Wealtha 2+1 gratis

13.03. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene, Ducray, Elancyl, Klorane  -15 %

16.-20.03. Apipharma proizvodi  -15 %

20.03. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene, Ducray, Elancyl, Klorane 15 %

23.-28.03. Hamapharm asortiman  -15 %

Snižene proizvode i promotivne ponude potražite u Ljekarnama Fett ili u webshopu Ljekarne Fett u kategoriji AKCIJE

Objavljeno Komentiraj

Popusti u veljači 2020.

Akcije i popusti u webshopu u veljači. Ljekarna

01.-29.02. Avene linije XeraCalm A.D., TriXera Nutrition, Cold Cream i Akérat  -20 %

01.-29.02. Visomat tlakomjeri  -15 %

01.-29.02. Omron tlakomjeri i inhalatori  -10 %

01.-29.02. Solgar Beta glukan  -15 %

01.-29.02. Premium Green dodatci prehrani  -20 %

01.-16.02. A-derma Exomega Control linija  -25 %

07.-14.02. L’Erbolario mirisne linije  -15 %

07.02. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane  -15 %

09.-15.02. Odabrani Biovitalis proizvodi  -15 %

13.-15.02. Dani Natural Wealtha 2+1 gratis

13.-15.02. Dani Dietpharma 2+1 gratis

21.02. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane  -15 %

17.-22.02. Hamapharm asortiman  -15 %

24.-29.02. Apipharma asortiman  -15 %

28.02. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane 15 %

Proizvode na akciji potražite u Ljekarnama Fett i u webshopu Ljekarne Fett u kategoriji AKCIJE

Objavljeno Komentiraj

Popusti u siječnju 2020.

POPUSTI I AKCIJE U LJEKARNAMA

01.-07.01. Hartmann tlakomjeri, toplomjeri i ulošci 15 %

09.-11.01. Dietpharm asortiman 20 %

10.01. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane 15 %

13.-15.01. Natural Wealth 2+1 s kartice vjernosti

13.-18.01. Hamapharm asortiman 15 %

17.01. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane 15 %

19.-27.01. Apipharma asortiman 15 %

31.01. Pierre Fabre kozmetika – A-derma, Avene Ducray, Elancyl, Klorane 15 %

Proizvode na akciji potražite u Ljekarnama Fett i u web shopu Ljekarne Fett u kategoriji AKCIJE

Objavljeno Komentiraj

Popusti u prosincu 2019

popusti akcije sniženja u prosincu pokloni za božić

01.-31.12. Mascara med Pharmatheiss Cosmetics 25 %

01.-31.12. Hartmann tlakomjeri, toplomjeri i ulošci 15 %

01.-31.12. Philips inhalatori 10 %

01.-31.12. Philips inhalatori mini 20 %

06.12. Pierre Fabre kozmetika 15 %

09.-24.12. Solgar proizvodi 10 %

09.-24.12. Salvit proizvodi 20 %

09.-24.12. Trudi dječja kozmetika 20 %

09.-24.12. Omron tlakomjeri 10 %

09.-15.12. Natural Wealth 2+1 s kartice vjernosti

12.-14.12. Dietpharm asortiman 20 %

13.12. Pierre Fabre kozmetika 15 %

16.-21.12. Hamapharm asortiman 15 %

23.-30.12. Apipharma asortiman 15 %

20.12. Pierre Fabre kozmetika 15 %

Snižene proizvode možete potražiti u Ljekarnama Fett i u web shopu Ljekarne Fett u kategoriji AKCIJE
Objavljeno Komentiraj

Prevencijom protiv raka dojke

Već sama pomisao na rak dojke kod mnogih žena budi osjećaj nelagode i straha. Većina žena ne želi govoriti niti misliti o ovoj zloćudnoj bolesti, a upravo nam takav pristup može samo naštetiti i narušiti zdravlje. Pitate se zašto? Karcinom dojke je najzastupljenija vrsta karcinom kod žena, a bilježi se i stalni porast broja oboljelih od ove bolesti, kako u Hrvatskoj, tako i drugim zemljama Europe.

Najbolji način rješavanja straha je suočiti se s njim, stoga razumijevanje i znanje o rizičnim faktorima koji utječu na stvaranje raka dojke te preventivnim mjerama kojima možemo spriječiti pojavu ove bolesti je jedini način da se mogućnost pojave karcinoma dojke spriječi ili svede na minimum. Dobra vijest za sve žene je da preventivne mjere za sprječavanje nastanka raka dojke ne iziskuju velike promjene u stilu života, već samo stvaranje zdravih navika, zbog kojih će vam organizam biti zahvalan.

Preventivne mjere koje smanjuju rizik od nastanka raka dojke:

Održavanje optimalne tjelesne težine

Debljina je uzročnik nastanka mnogih bolesti u organizmu pa tako i jedan od rizičnih faktora koji povećavaju mogućnost pojave raka dojke. U masnom tkivu nisu smještene samo masne stanice, nego se tu nakupljaju i mnoge štetne tvari te otrovi koje organizam ne uspije izbaciti, ali se proizvodi i višak hormona koji dovode do hormonskog disbalansa. Ove tvari mogu potaknuti i razvoj malignih oboljenja kao što je rak dojke. Znanstvenim istraživanjima je dokazano da povišena koncentracija spolnih hormona estrogena povećava rizik od nastanka raka dojke jer previsoke koncentracije estrogena pospješuju razvoj i rast tumorskih stanica u organizmu. Ako imate prekomjernu tjelesnu težinu, ne rješavajte se viška masnog tkiva rigoroznim dijetama. Naglim gubitkom kilograma iz masnog tkiva se oslobađaju prevelike količine štetnih tvari koje mogu potaknuti razvoj niza bolesti, a ne spriječiti ih.

Pravilna i zdrava prehrana

Uravnotežena prehrana ključna je za hormonski balans i prevenciju oboljenja od raka dojke. Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima štite vaš organizam od nastanka i razvoja raka dojke. Omega-3 masne kiseline zaustavljaju rast i razvoj tumorskih stanica te na taj način smanjuju rizik od nastanka raka dojke. Nastanak štetnih slobodnih radikala u organizmu, koji oštećuju stanice te doprinose razvoju karcinoma sprječavaju upravo antioksidansi.

Najbolji izvori omega-3 masnih kiselina i/ili antioksidansa u hrani su:

– riba: losos, bakalar, tuna, skuša, sardine, inćuni

– orašasti plodovi i sjemenke: bademi, orasi, lješnjaci, kikiriki, sjemenke lana, bundeve, suncokreta, sezama, chia sjemenke

– povrće: špinat, kelj, brokula, kupus, cvjetača, prokulice, češnjak, luk, artičoke, mrkva

– voće: avokado, borovnice, brusnice, aronija, maline, kupine, jagode, ribizli, šljive, naranče, jabuke

S druge strane, visokokalorična, pržena i preslana hrana, mesne prerađevine, učestala konzumacija crvenog mesa i niski udio vlakana u prehrani povećavaju rizik obolijevanja od raka dojke. Važno je i napomenuti da trebamo paziti na odabir voća i povrća koje konzumiramo. Umjetna gnojiva, pesticidi i aditivi kojima se tretira voće i povrće oštećuju stanice u našem organizmu te pokreću niz mehanizama čije djelovanje povećava rizik od nastanka raka dojke.

Eliminacija štetnih i konzumacija zdravih napitaka

Izbjegavajte konzumaciju alkohola jer alkohol utječe na rad jetre koja metabolizira hormone. Alkohol otežava rad jetre i sprječava eliminaciju viška hormona estrogena, zbog čega dolazi do hormonske neuravnoteženosti i povećanog rizika od nastanka raka dojke. Također smanjite konzumaciju kofeinskih napitaka, izbjegavajte njihovo ispijanje na prazan želudac i konzumaciju u poslijepodnevnim satima. Kofein pokreće lučenje kortizola (hormona stresa), a kortizol blokira lučenje melatonina – hormona sna i najjačeg unutarnjeg antioksidansa. Kofeinske napitke radije zamijenite zelenim čajem koji je izvrstan antioksidans.

Rast i razvoj većine karcinoma dojke uvjetovan je disbalansom ženskih spolnih hormona estrogena i progesterona. Izvrsni prirodni regulatori koji balansiraju ravnotežu ženskih spolnih hormona su čajevi od stolisnika, vrkute, tinkture vrkute i konopljike.

Prestanak pušenja

Duhanski dim sadrži nekoliko tisuća štetnih tvari, a više od njih 50 je kancerogeno. Te štetne tvari oštećuju stanice i organe, stoga ne čudi podatak da barem 40 teških i smrtonosnih bolesti, od kojih je 17 karcinoma (uključujući i rak dojke), uzrokuje upravo pušenje.

Redovita tjelesna aktivnost

Prema znanstvenim istraživanjima koja su provedena u suradnji sa ženama oboljelima od karcinoma dojke, utvrđeno je da su žene oboljele od raka dojke većinom fizički neaktivne osobe. Razlog je poznat, većina karcinoma dojke za razvoj i rast treba hormon estrogen. Redovitom tjelovježbom snižava se razina estrogena, stoga fizički aktivne žene imaju manji rizik od razvoja raka dojke. Osim toga, redovitim vježbanjem jačamo imunološki sustav, odstranjujemo otrove i štetne tvari iz organizma, regeneriramo organizam, smanjujemo štetne učinke stresa na organizam, ali i održavamo normalnu tjelesnu težinu. Tjelesna aktivnost daje nam snagu i osjećaj moći, a upravo takvo tijelo spremno je suprotstaviti se bolestima. Izdvojite 30 minuta dnevno i odaberite omiljenu tjelesnu aktivnost, sportsku ili rekreativnu, kako biste svome organizmu podarili zdravlje.

Jačanje imuniteta

Imunološki sustav je prva linija obrane organizma od svih bolesti pa tako i raka dojke. U našem organizmu postoje dvije vrste stanica, koje su snažni borci protiv tumorskih stanica, a to su makrofagi i NK stanice (eng. natural killer cells – prirodne stanice ubojice). NK stanice brane organizam od uzročnika oboljenja, a makrofagi prepoznaju i uništavaju tumorske, mutirane i mrtve stanice, te bakterije, viruse i gljivice. Oslabljen organizam nema snage aktivirati ove čudesne stanice, zbog toga se za prevenciju raka dojke preporučuje barem dva puta godišnje (najbolje u jesen i proljeće) ojačati imunitet kurom beta glukana, matične mliječi, multivitamina ili propolisa (uz redovitu tjelovježbu i zdravu prehranu).

Dojenje

Prije nego se odlučite za nedojenje razmislite još jednom. Znanstvena istraživanja su potvrdila da žene koje doje djecu minimalno 18 mjeseci imaju manji rizik obolijevanja od raka dojke. Točan razlog još uvijek nije poznat, ali je poznato da dojenje smanjuje ukupan broj menstrualnih ciklusa u životu žene, zbog čega je i manja proizvodnja hormona estrogena, a upravo to bi mogao biti razlog ovoj tvrdnji.

Redovito opuštanje

Posljedica psihičkog stresa je stvaranje slobodnih radikala u organizmu. Slobodni radikali oštećuju zdrave stanice u organizmu, koje tako oštećene mogu mutirati u stanice raka. Stres utječe i na koncentraciju progesterona, hormona koji regulira razinu estrogena u organizmu. Kada je osoba pod stresom, organizmu potreban progesteron pretvara se u hormon stresa (kortizol), zbog čega dolazi do neželjenog disbalansa između hormona estrogena i progesterona.

Teško da stres možemo izbjeći, ali se zato trebamo naučiti nositi s njim. Kako biste izbjegli neželjene posljedice stresa na organizam i smanjili rizik obolijevanja od raka dojke, pronađite vama omiljeni način na koji ćete svoje tijelo opustiti. Ako se pitate koje su najbolje tehnike opuštanja, odgovor je individualan. To mogu biti vježbe disanja za opuštanje, joga, meditacija, molitva, topla kupka, odlazak na masažu ili u saunu, čitanje knjige, boravak u prirodi i sve drugo što vama daje unutarnji mir.

Samopregled dojki

Nasreću, karcinom dojke se u današnje vrijeme može uspješno liječiti, a ključan faktor uspješnog liječenja je otkriti tumor u početnom stadiju. Zbog toga je za prevenciju razvoja karcinoma dojke izuzetno važno redovito obavljati samopregled dojki. Preporuka je svim ženama, počevši od 20. godine, obavljati barem jednom mjesečno samopregled dojki.

Ukoliko prepoznate neke od prvih simptoma raka dojke, obratite se odmah svom liječniku obiteljske medicine koji će vas uputiti na daljnje pretrage.

Ovisno o životnoj dobi, potrebno je napraviti i ultrazvučni pregled dojki te mamografiju. Za prevenciju raka dojki preporuča se:

Ženama od 20. do 25. godine života

–  samopregled dojki jednom mjesečno

Ženama od 25. do 40. godine života

–  samopregled dojki jednom mjesečno

– ultrazvučni pregled dojki jednom godišnje

Ženama od 40. godine života

–  samopregled dojki jednom mjesečno

– ultrazvučni pregled dojki jednom godišnje

– mamografski pregled svake dvije do tri godine

 

 

Objavljeno Komentiraj

Što je Q10 i zašto je tako važan da ga treba nadomjestiti?

Q10 pripada u jedan od onih naziva koji su pomalo poznati svima, no što se stvarno skriva iza njega? Ukratko, jedan od najmoćnijih poznatih koenzima.

Snažan je antioksidans i stoga pomaže u čišćenju organizma od različitih štetnih tvari. Osim toga, izuzetno je učinkovit kod usporavanja starenja kože jer uklanja teškoće u prirodnom razvoju kolega- tvari koja kožu čini elastičnom a čija se količina u srednjim dvadesetih godinama počinje smanjivati.

Dietpharm Centravit Energy Q10 tablete

No, to je samo jedan od benefita koenzima Q10 koji u organizmu regulira i prisutnost histamina koji se povezuje s alergijskim simptomima pas se osobama koje pate od alergija često preporučuje pojačavanje unosa koenzima Q10.

Pomaže i u cirkulaciji pa je važan za zdravlje krvnih žila, a osim toga zbog prokrvljavanja pomaže u sprječavanju Alzheimerove bolesti te sprječava razvoj dijabetesa tipa 2. Najnovija istraživanja pokazuju i kako Q10 potiče aktivnost spermatozoida kod muškaraca.

Centravit Energy Direkt granule

U svakodnevnoj ishrani moguće ga je pronaći u skušama, srdelama i lososu, govedini, špinatu i kikirikiju, a različiti preparati koje možete naručiti predstavljaju sam vrh moderne ponude koenzima Q10.

Almagea SUNLOVE SKIN+

Objavljeno Komentiraj

Popusti u srpnju 2019.

Od 1.7. do 31.7. Salvit MultiV popust 20%
Od 8.7. do 22.7. Apipharma na sav asortiman 15%
Od 11.7. do 13.7. Dietpharm na sav asortiman popust 20%
12.7. Pierre Fabre na sav asortiman 15%
Od 15.7. do 17.7. Natural Wealth 2+1 gratis s poklon kartice
19.7. Pierre Fabre na sav asortiman 15%
26.7. Pierre Fabre na sav asortiman 15%
Objavljeno Komentiraj

Popusti u lipnju 2019.

Od 1.6. do 30.6. Scholl odabrani proizvodi 20%

Od 1.6. do 30.6. Poklon Vichy Mineral Blend puder uz kupnju njege za lice

Od 3.6. do 8.6. Hamapharm popust 15%

Od 3.6. do 28.6. Omron Nano tlakomjer 20%

Od 4.6. do 18.6. Dr. Theiss gel za vene 15%

8.6.  Pierre Fabre na sav asortiman 15%

Od 10. 6 do 12.6. Natural Wealth 2+1 gratis s poklon kartice

Od 12.6. do 19.6.  L’Erbolario na sav asortiman 15%

Od 13.6. do 15.6. Dietpharm 2+1 gratis s poklon kartice

15.6. Pierre Fabre na sav asortiman 15%

Od 17.6. do 24.6. Apipharma na sav asortiman 15%

29.6. Pierre Fabre na sav asortiman 15%