Započeo projekt „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟

projekt učinkoviti ljudski potencijali ljekarna fett

Ljekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟ u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU je 681.757,07 kn. Trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci, u razdoblju od 14.9.2020. do 14.03.2022.

Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika te zaposlenika zdravstvenih ustanova o prevenciji metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika, naročito na ruralnom području. Svjetska zdravstvena statistika ukazuje na povećanje broja stanovnika koji su u riziku od metaboličkog sindroma i kardiovaskularnih bolesti. Zdravstvena ustanova Ljekarna Fett uočila je velike mogućnosti unapređenja zdravstvene skrbi te u partnerstvu s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije želi povećati dostupnost edukacija za zdravstvene djelatnosti o važnosti prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih bolesti. Projektom će se povećati znanje različitih zdravstvenih djelatnika na području Virovitičko-podravske županije putem 22 edukativna događanja, a putem Nacionalnog interdisciplinarnog stručnog skupa uspostaviti će se suradnički odnos ljekarničkih i liječničkih timova.

Ovaj projekt će pridonijeti unaprjeđenje suradnje između ljekarničkih i liječničkih timova te njihovog profesionalnog razvoja u području prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanju kardiovaskularnih rizika, kako bi se u budućnosti podignula kvaliteta pružanja zdravstvene usluge i brige za pacijente.

 

Kontakt osoba: Edita Fett

Više informacija o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima te Operativnom programu iz kojeg je sufinanciran projekt dostupno je na internetskim stranicama:

www.strukturnifondovi.hr

OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

europska unija ljekarna fett