Objavljeno Komentiraj

Pčelice i sovice iz dječjeg vrtića Suhopolje na jedan dan postali su mali ljekarnici i naučili kako se prave prirodne kreme

U suradnji s ljekarnom Fett iz Suhopolja u Dječjem vrtiću Suhopolje održane su radionice „Mali ljekarnici“ za dvije starije skupine vrtića Pčelice i Sovice.

– U radionice nas je uvela magistra farmacije Vesna Fett koja je s djecom razgovarala o uzimanju lijekova, opasnostima koje su moguće ako se ne pridržavamo navedenih uputstava, kada lijek postaje otrov, koji lijek čemu služi i još mnogo toga. Djeca su se vrlo aktivno uključila u ovaj razgovor navodeći svoja iskustva i postavljajući pitanja – rekla je ravnateljica Vrtića Ivanka Škala.

Prvu radionicu održala je Ana Fett mag.pharm. u kojoj je djeci pokazala kako se u ljekarni prave kreme. Djeca su upoznata s nazivima različitih pomagala i posuda, kao što su labo čaše, patene, pistil, špatule, menzure ili tarionik. Svi sastojci za kremu su bili prirodni, a djecu je najviše zainteresiralo njihovo zagrijavanje te potom ulijevanje u posudice.

Drugu radionicu vodila je magistra nutricionizma Katarina Hunjet koja je u suradnji s djecom od potrebnih prirodnih sastojaka izradila smjesu za sapune, koju su utisnuli u razne kalupe. Djeca su uočavala miješanje suhih i vlažnih sastojaka, odabirala potrebne boje i kalupe.
Ljekarna Fett za svako dijete radionice pripremila je i prigodne darove koje su djeca nosila svojim kućama.

Ostatak članka pročitajte na ovom linku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *