Objavljeno Komentiraj

Započeo projekt „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟

projekt učinkoviti ljudski potencijali ljekarna fettLjekarna Fett nositelj je projekta pod nazivom „Znanjem do prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika‟  u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali‟, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 681.757,07 kn. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika te zaposlenika zdravstvenih ustanova o prevenciji metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih rizika, naročito na ruralnom području. Svjetska zdravstvena statistika ukazuje na povećanje broja stanovnika koji su u riziku od metaboličkog sindroma i kardiovaskularnih bolesti. Zdravstvena ustanova Ljekarna Fett uočila je velike mogućnosti unapređenja zdravstvene skrbi te u partnerstvu s domovima zdravlja želi povećati dostupnost edukacija za zdravstvene djelatnosti o važnosti prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanja kardiovaskularnih bolesti. Projektom će se povećati znanje različitih zdravstvenih djelatnika na području Virovitičko-podravske županije putem 22 edukativna događanja, a putem Nacionalnog interdisciplinarnog stručnog skupa uspostaviti će se suradnički odnos ljekarničkih i liječničkih timova.

Ovaj projekt će pridonijeti unaprjeđenje suradnje između ljekarničkih i liječničkih timova te njihovog profesionalnog razvoja u području prevencije metaboličkog sindroma i sprječavanju kardiovaskularnih rizika, kako bi se u budućnosti podignula kvaliteta pružanja zdravstvene usluge i brige za pacijente.

europski socijalni fond ljekarna fett

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *